Шеста конференция по симулационно обучение в медицината се проведе в Медицински университет-Пловдив.

...
Шеста конференция по симулационно обучение в медицината се проведе в Медицински университет-Пловдив.
Коментари Харесай

Гордост: В МУ-Пловдив изобретиха начин за по-лесно откриване и лечение на заболяване при жените ВИДЕО

Шеста конференция по симулационно образование в медицината се организира в Медицински университет-Пловдив. На нея присъединяване взеха лектори от четири разнообразни страни. 
Прочетете още
В рамките на форума бяха маркирани и достиженията на Медицинския  симулационен подготвителен център в Пловдив.

„ Най-голямата ни горделивост е, че вследствие на докторска дисертация в МУ-Пловдив и в Симулационния център тук, стигнахме до вписване на патент на женска гърда “, изясни ръководителят на Националното сдружение по симулационна медицина и шеф на МСТЦ-Пловдив проф. доктор Благой Маринов.

В рамките на конференцията д-р Валентин Иванов показа симулационния модел на женска гърда, допускащ осъществяване на биопсия и ексцизия на непалпиращи се туморни обединения под ехографски надзор.

„ Карциномът на млечната жлеза е един доста сериозен проблем в медицината и считаме по този метод да подобрим откриваемостта и оправянето с този проблем “, сподели още проф. Маринов, който е и заместник-ректор на Медицински университет-Пловдив. 

Още по тематиката вижте във видеото: 

 

Научените уроци за узаконяване и наблюдаване на симулационни центрове по света в продължение на 15 години представи проф. доктор Евангелос Георгиу. Д-р Костадин Кетев и доц. д-р Стоилка Туфкова изнесоха лекция за „ Оценка на запазването на познания при студенти по медицина след образование на виртуален пациент и високотехнологичен симулатор “. „ Симулационно образование на екип за държание при пациент със сърдечен арест “ беше тематиката на доктор Красимир Джинсов.

„ Темите, които бяха показани в границите на тридневната стратегия на конференцията, са извънредно значими за здравето и живота на хората освен в България, само че и по света. Включените демонстрационни видеоклипове и семинари предоставиха разнообразни способи за симулация и виртуално образование по отношение на разнообразни медицински области “, съобщи ректорът на МУ-Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева. 

В рамките на конференцията се организира и състезание върху интерактивен симулатор за клинично мислене.

Гостите на конференцията разгледаха единствения по рода си медицински обучителен комплекс в България, който се намира в Медицински университет-Пловдив. Най-големият у нас Симулационен подготвителен център разполага с съвременни манекени – биотехнологични роботи, с които студентите могат да покачат своите на практика умения. В него работят и най-новите лапароскопски, артроскопски и ендоскопски симулатори за виртуална действителност. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР